ODDZIAŁY PRZEDSZKOLENE
DATA |
ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
6.05.2024r. PONIEDZIAŁEK
|
Chleb hubertus(gluten) z masłem, (mleko), płatki kukurydziane na mleku, pomidor, ogórek, papryka, szynka, pomidor, herbata malinowa |
Jabłko |
Filet z pieca w ziołach, surówka z marchwi i jabłka, ziemniaki |
Parówka(gluten) |
7.05.2024r. WTOREK
|
Chleb orkiszowy(gluten) z masłem(mleko), pieczona pierś |
Banan |
Pieczeń z karkówki, pyzy(gluten), ciemny sos, gotowana czerwona kapusta |
Pieczone jabłko |
8.05.2024r. ŚRODA
|
Chleb pszenny(gluten) |
Jabłko |
Kurczak w sosie potrawkowym(mleko), ryż, marchewka z groszkiem |
Zapiekanka(gluten) |
9.05.2024r. CZWARTEK |
Chleb z czarnuszką (gluten) z masłem(mleko), pasta jajeczna ze szczypiorkiem(jaja), sałata, rzodkiewka, ogórek kiszony, herbata |
Gruszka |
Rosół z makaronem, pizza(gluten) z szynką, serem i ketchupem |
Kasza manna (mleko, gluten),z jagodami, woda |
10.05.2024r. PIĄTEK |
Pieczywo mieszane(gluten) |
Sałatka owocowa: gruszka, banan, jabłko |
Kostka rybna z serem(gluten, mleko, ryba), ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty |
Deserek śmietankowo-czekoladowy(gluten, mleko) (wyr. wł.) Woda z cytryną |
* Z przyczyn niezależnych jadłospis na dany dzień może ulec zmianie.
* Woda dostępna jest do każdego posiłku.
Intendentka:
Szef kuchni: